Crear formularis

Per crear un formulari nou, haurem de prémer qualsevol d’aquests dos botons.

  1. + Formulari nou
  2. Crear un formulari nou

Al cos principal de la pàgina apareixerà l’espai d’edició del formulari.

Un cop aquí, podrem personalitzar l’aparença del nostre formulari canviant, si ho desitgem, el color de fons i incorporant una imatge de capçalera.

1. Color de fons #

Podrem triar entre una paleta de colors o triar un color personalitzat fent clic als ““.

2. Triar una imatge de capçalera #

Per incorporar la imatge de capçalera al formulari, primer hem de saber que les mides de la imatge han de ser d’alçada 300 px. Si no es respecten aquestes mides, la imatge sortirà deformada. La mida idònia per la imatge serà 1000 x 300 px.

Per pujar una imatge farem clic a botó “Show Modal“. Se’ns obrirà una finestra mostrant-nos els fitxers que tenim a Nextcloud.

Podrem agafar la imatge dels nostres fitxers o fer una pujada externa (es guardarà als nostres fitxers). Farem la prova pujant la imatge de fora del nostre fitxer.

  1. Farem clic a la icona “+“.
  2. Seleccionarem l’opció “Pujar un fitxer“.

Se’ns mostrarà un carrusel d’algunes de les imatges que tenim guardades al nostre ordinador, per fer una recerca més profunda haurem de fer clic al botó “Mostrar tots els arxius“. Un cop hem triat la imatge que volem, farem clic a “Obrir“.

Ens apareixerà en els nostres fitxers. Farem clic a la icona de compartició.

Es desplegarà un menú al lateral esquerre que ens mostrarà múltiples opcions, crearem un “enllaç de compartició” fent clic en la icona “+“, se’ns copiarà l’enllaç de la imatge en el porta-retalls i l’enganxarem (Ctrl+v) a la casella “Url para imatge de capçalera http://“.

Si no ens apareix la imatge un cop hem enganxat la URL pressionarem “Enter“.

Un cop emplenada la casella del títol del formulari i la descripció, començarem a afegir preguntes al nostre formulari fent clic a “+ Afegir una pregunta“.