Llocs i serveis externs recomanables

Alguns llocs i serveis externs recomanables que podeu incorporar al bloc personalitzable del Megamenú del DD són aquestes eines web, que funcionen igual o millor que aquelles comunament utilitzades de les Big Tech:

A més, us recomanem la descàrrega d’aquestes eines d’escriptori per a l’ús quotidià, totes elles amb codi auditable (Programari Lliure):

 • Firefox: Navegador web utilitzat en més de 50 idiomes.
  https://www.mozilla.org/es-es/firefox/new/
 • VLC: Reproductor multimèdia i multiplataforma ràpid i senzill que reprodueix la majoria d’arxius multimèdia, DVDs, CDs d’àudio, VCDs i altres protocols de streaming.
  https://www.videolan.org/vlc/
 • KeepassXC: Gestor segur de contrasenyes que emmagatzema i gestiona la teva informació confidencial.
  Guarda diferents tipus d’informació: Contrasenyes, noms d’usuari, URLs, arxius adjunts i notes en un arxiu encriptat que pot ser emmagatzemat en qualsevol ubicació, incloent-hi núvol privat o públic.
  https://keepassxc.org/
 • Shotcut: Editor de vídeo multiplataforma i no lineal que suporta centenars de formats i còdecs d’àudio i vídeo.
  https://www.shotcut.org/
 • Blender: Programari que aglutina un conjunt d’eines de gràfics 3D. Algunes funcions són el modelatge 3D, animació, renderitzat, gràfics en moviment, edició de vídeos, i composició, d’entre moltes altres.
  https://www.blender.org/
 • OBS Studio: Programari de gravació de pantalla i transmissió en viu multiplataforma. Interfície intuïtiva i fàcil d’aprendre.
  Una de les aplicacions més populars i recomanades per a l’enregistrament de pantalla i la transmissió en directe.
  https://obsproject.com/es
 • Thunderbird: Client de correu electrònic, notícies i missatgeria instantània multiplataforma. Crea fàcilment clau d’encriptació PGP.
  https://www.thunderbird.net/es-es/
 • Calibre: Gestió i organització de biblioteques de llibres electrònics, permet la conversió de nombrosos formats d’arxius cap a llibres electrònics.
  Pot ordenar i buscar els llibres de la seva biblioteca per títol, autor, data d’addició, data de publicació, grandària, puntuació o sèrie, juntament amb metadades addicionals com a etiquetes i comentaris personals.
  També permet trobar llibres en la xarxa basant-se en la informació existent sobre títol/autorx o ISBN.
  https://calibre-ebook.com/es

Però n’hi ha moltes més. Aquí us deixem uns repositoris d’eines amb codi auditable (Programari Lliure):

I això:

 •  https://alternativeto.net/: pàgina web que enumera alternatives al programari i les classifica segons diversos criteris (Gratuït, programari lliure…). A més, conté la quantitat d’usuaris que han fet clic en ‘M’agrada’ i comentaris.